Grang De Paul ArtIn 2013 heb ik Grang De Paul Art opgericht met het doel een laagdrempelig podium te bieden voor kunstenaars . Deze kunstenaars hebben wel/geen kunstacademie als achtergrond. Terwijl de kunst die zij produceren een professionele uitstraling heeft.

Al 3 jaar lang biedt Grang de Paul Art kunstenaars dus een eerlijk podium. Onze eerste exposities waren aan de Stoofstraat 14 te ’s-Hertogenbosch via VOLOP Den Bosch. Deze stichting bemiddelt tussen pandeigenaren en initiatieven om leegstand om te buigen naar een positieve impuls voor de stad. Leegstaande panden worden tijdelijk gebruikt als podium, waardoor de deuren open gaan en het pand gaat leven. Op deze manier wordt leegstand tegen gegaan en ontstaan er kansen voor alle betrokken partijen.

Pop Up galerie Grang de Paul Art

Initiatiefnemer Sharlon Marita startte via VOLOP Den Bosch in de Stoofstraat met zijn eerste pand. Na 1,5 jaar groeide hij door naar een grotere locatie in de Pastoor de Kroonstraat. Na 2 jaar was het tijd voor de volgende stap, namelijk een nog groter pand op de Handelskade. Daar kon hij zijn galerie voluit laten zien en laten groeien tot een professionele expositieorganisatie met internationale allure. Daarna trok Sharlon in het voormalige Sissy Boy pand in de Arena. En daar klopt het helemaal. Zoveel bezoekers die spontaan binnenliepen en de kunst konden bewonderen van de steeds wisselende exposities. 

Deze exposities brengen leven in de winkelstraten. De drempel is zeer laag en met het motto is “kunst is voor iedereen” heeft Sharlon hier 8 maanden lang podium mogen bieden aan vele kunstenaars.  

Dit hadden we niet kunnen realiseren zonder de samenwerking met eigenaar Aberdeen, BNP als tussenpersoon en Gapph voor het beheer!