Grang De Paul Artimg_20160908_141407

 

In 2013 heb ik Grang De Paul Art opgericht met het doel een laagdrempelig podium te bieden voor kunstenaars . Deze kunstenaars hebben wel/geen kunstacademie als achtergrond. Terwijl de kunst die zij produceren een professionele uitstraling heeft.

Al 3 jaar lang biedt Grang de Paul Art kunstenaars dus een eerlijk podium. Onze eerste exposities waren aan de Stoofstraat 14 te ’s-Hertogenbosch via VOLOP Den Bosch. Deze stichting bemiddelt tussen pandeigenaren en initiatieven om leegstand om te buigen naar een positieve impuls voor de stad. Leegstaande panden worden tijdelijk gebruikt als podium, waardoor de deuren open gaan en het pand gaat leven. Op deze manier wordt leegstand tegen gegaan en ontstaan er kansen voor alle betrokken partijen.

De afgelopen 2 jaren hebben wij tevens via VOLOP Den Bosch gebruik mogen maken van het prachtige winkelpand aan de Pastoor de Kroonstraat 14/16 te ’s-Hertogenbosch. Leegstandbeheerder Gapph beheerde het pand voor de eigenaar.

Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een formele expositieorganisatie met internationale allure. De gemeente ’s-Hertogenbosch geeft ons morele steun.

Onze exposities brengen leven in de winkelstraten. Bezoekers en voorbijgangers genieten van deze aanwinst voor ’s-Hertogenbosch. Onze drempel is zeer laag en ons motto is “kunst is voor iedereen”.

Helaas hebben wij onze locatie aan de Pastoor de Kroonstraat per half maart moeten verlaten.
Daarnawe we naarstig op zoek naar nieuwe mogelijkheden in winkelpanden in het centrum van ’s-Hertogenbosch om ons expositieconcept (Pop-up) voort te kunnen zetten.

Dat is gelukt aan de Handelkade 14! weer in samenwerking met VOLOP Den Bosch.  Zondag 4 september 2016 was de opening.

Dit jaar zijn onze exposities allemaal geïnspireerd op Jheronimus Bosch.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *