De Pijp

De Pijp, leer en ambacht’

De Pijp, leer en ambacht is een concept waarbij het ambacht van leerbewerking weer zichtbaar is in de stad. Diverse (zelfstandige) leerbewerkers werken, zichtbaar voor het publiek, in deze leegstaande, voormalige kledingzaak. Sinds medio 2017 is er weer volop leven in dit stukje stilgevallen Bossche binnenstad aan de passage naar parkeergarage de Tolbrug!

De Pijp

De Pijp dankt haar naam aan de voormalige volksbuurt die hier begin jaren ’60 gesloopt is om plaats te maken voor de huidige bebouwing. Rosalie du Quesne van Studio Duq en Jacqueline Groen zijn de initiatiefnemers van dit concept dat het ambacht leerbewerking op een laagdrempelige manier zichtbaar maakt in de stad. De Pijp, leer en ambacht, heeft sinds ze haar deuren open heeft, veel positieve reacties gehad. De plek en het materiaal wat hier wordt verwerkt, en spreekt aan, trekt passanten, klanten en bezoekers naar binnen met verhalen en uiteenlopende wensen over lederen producten. Rosalie en Jacqueline bruisen van de energie en ideeën en verwachten hun concept verder uit te breiden, verbindingen te leggen en hun kennis en kunde ook over te dragen aan bijvoorbeeld statushouders, maar ook aan stagiaires van het St. Lucas in Boxtel.

De Pijp heeft vanaf begin 2019 een nieuwe huisgenoot! En het is een bekende van VOLOP, Anne van den Heuvel, ze heeft een jaar lang in het pand aan de overkant gezeten en daarna een jaar terug naar haar thuisatelier. Maar ze is weer terug! Wat zijn we blij voor haar en voor onze stad. Zoveel kleur, ambachten en stoffen, het kan niet anders dan dat je daar blij van wordt! Anne is actief in het organiseren van diverse evenementen waarbij alles draait om ontmoeten, van elkaar leren, passie delen en kunst dichter bij de mensen brengen. 

De invulling van dit pand is mede mogelijk gemaakt door Gapph b.v., BNP Paribas Real Estate en Aberdeen.