Atelier4Hoog

Atelier4Hoog

Gonny Sierig vroeg VOLOP om hulp om haar maatschappelijke initiatief voor mensen met een smalle beurs van de grond te krijgen. Haar prachtige idee houdt in dat mensen van verschillende afkomst elkaar eens per week treffen en samen leren naaien en kleding verstellen. Niet alleen helpt dit mensen uit hun isolement te geraken of te integreren, maar het maakt hen ook zelfredzamer. Iedereen mag zijn eigen kennis inbrengen en zo leren mensen ook weer van elkaar. Maar Gonny koopt ook eenvoudige kleding die zij vervolgens op pimpen en zo persoonlijk en uniek maken. 

 

We zijn dan ook blij dat het gelukt is een plek te vinden voor dit mooie initiatief.  Iedere woensdagochtend treffen mensen elkaar op de zolder van de Muzerije, met uitzicht op de Sint Jan! 

Vandaar de naam Atelier4hoog. Thema’s zijn zelfredzaamheid, verbinden, ontmoeten, plezier maken. Ook biedt zij haar project aan voor kinderfeestjes als mensen deze niet zelf kunnen bekostigen. Vanaf november 2014 tot heden is iedereen welkom!  De drempel is laag omdat ze werken met een open inloop systeem.  

Dank aan de Muzerije dat zij dit initiatief een plek hebben willen geven!