KuBra Kunstwinkel & Kurtface 

KuBra Kunstwinkel & Kurtface

  

Stichting KuBra moest noodgedwongen hun deuren sluiten aan de Schilderstraat. Deze stichting, een collectief van Brabantse kunstenaars met 130 leden, biedt kunstenaars begeleiding, stimuleert en ondersteunt in hun ontwikkeling en professionalisering als kunstenaar én ondernemer. Door het bundelen van expertises op kunst- en zakelijk gebied onderscheiden zij zich ten opzichte van de traditionele galerie omdat het geleid wordt dóór en voor gepassioneerde kunstenaars en kunstliefhebbers.

KuBra is al 25 jaar een vast gegeven in onze stad, en die wilden we graag behouden! 

Zij hebben sinds december 2016 hun intrek nu genomen aan het Burgemeester Loeffplein 68. Daar stap je binnen in een wereld van diverse kunstdisciplines. Het is de plek geworden waar de aangesloten kunstenaars je ontvangen om uitleg te geven over hun werk en uiteraard is het werk te koop. Op deze manier brengen we kunst terug in het straatbeeld en dus dichter bij de mens. Kunst verbindt en geeft betekenis en dat is nou juist waarom het onze stad een nog fijnere plek maakt om te verblijven. Een ware beleving om eens binnen te stappen!   

KuBra bestaat uit De Kunstwinkel en Zeefdrukatelier Kurtface. 

Al meer dan 25 jaar maakt Zeefdrukatelier Kurtface zeefdrukken. Hierbij wordt de eigen unieke mix van de traditionele zeefdrukpraktijk en de meest moderne technologie gecombineerd. Het resultaat zijn vele prachtige, gesigneerde en genummerde zeefdrukken in een beperkte oplage; de mooiste die er te vinden zijn.

Dankzij de samenwerking met eigenaar Aberdeen, BNP Paribas Real Estate en leegstandbeheerder Gapph is deze invulling tot stand gekomen. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *