Over VOLOP Den Bosch

VOLOP Den Bosch laat sinds 2014 jaar zien dat het werkt. Startende initiatieven met een maatschappelijk, kunstzinnig of cultureel karakter hebben het centrum van de stad op verrassende wijze verrijkt. Naast tijdelijke initiatieven zijn er ook startende ondernemers, met een uniek concept, welke inmiddels zijn doorgegroeid tot volwaardige winkels met een structureel karakter. 

Het succes van VOLOP Den Bosch was voor de provincie Noord-Brabant aanleiding om deze werkwijze uit te rollen naar ander Brabantse steden. Vooral middelgrote steden hebben te maken met relatief veel leegstand. Dankzij ondersteuning van de provincie kunnen nu vier middelgrote Brabantse gemeentes de VOLOP werkwijze implementeren en daarmee een bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van hun binnenstad.

Projectleider VOLOP Den Bosch

Maruja Gutierrez projectleider VOLOP Den BoschAls initiatiefnemer en projectleider van VOLOP Den Bosch is Maruja Gutierrez nauw betrokken bij haar stad: “Ik ben geboren en getogen Bosschenaar en uiteraard trots op onze prachtige stad en al haar bewoners. In onze stad is veel creativiteit en zijn er veel mensen met unieke ideeën welke vaak niet gezien worden. Zij verdienen een ruimte, een podium. Ik denk in kansen en die zie ik dan ook overal.”

En zo is VOLOP ontstaan. Vanuit een bepaalde ideologie, een gedrevenheid van ‘zo kan het ook!’. Maruja vervolgt “Het motiveert mij enorm als ik zie wat we samen kunnen bereiken. Mensen aan elkaar verbinden en zo het verschil maken! Voor mij is er niets mooiers dan in Den Bosch wonen en op deze manier voor de stad te mogen werken.”

Kenmerkend voor de VOLOP-aanpak is het uitgangspunt dat een initiatief voor alle betrokkenen een duidelijke meerwaarde moet bieden. Daarom worden de initiatieven nauwkeurig gescreend voordat zij worden voorgesteld aan de vastgoedeigenaren en makelaars. Tijdens het gehele proces van het plaatsen van een initiatief is VOLOP, voor alle partijen, het aanspreekpunt. VOLOP brengt de partijen bij elkaar en biedt begeleiding waar nodig.